tirsdag den 12. juni 2018

Fiskbæk Naturskole

Torsdag d.7.6. besøgte vi Fiskbæk Naturskole som holder til på Gråsten Landbrugsskole. De kører et projekt der hedder Haver til maver. I øjeblikket er 18 skoleklasser tilknyttet projektet, hvor af 5 er special klasser. Helle, som er projektleder viste os rundt og fortalte om, hvordan projektet køres og hvad hun oplever at børnene opnår gennem forløbet. Der er stor fokus på at give børnene en god struktur og en følelse af ejerskab. Børnene lærer at bruge deres kroppe på forskellige måder og blive selvstændige.






 

mandag den 11. juni 2018

Spire forsøg

Vi har lavet nogle små eksperimenter med at få forskellige bønner til at spire. I vores gruppe valgte vi at prøve med de normale kidney bønner, samt yin og yang bønner og en ært.
Vi valgte at prøve på tre forskellige måder; den ene måde ved, at lægge de tre forskellige bønner i et glas kun med vand, den anden måde er ved at tage et glas og fylde et kaffefilter i glasset, hvorefter filteret bliver fyldt med jord og derefter fugtet. Vi har derefter fyldt de tre forskellige bønner ned i siderne på glasset, så man kan følge med i deres udvikling og spiring. Den tredje måde er en gentagelse af forsøg 2. Forskellen her er dog, at vi har stillet glasset i køleskabet for at se, hvad der sker når det er koldt og mørkt.
Det er tydeligt at der i løbet af weekenden er sket noget med forsøg nr. 2, hvor man kan se at bønnerne så småt er begyndt at spire, der er dog intet sket med forsøg 1 og 3

Billede af ærten i starten af forsøget.
.
Nedenunder er der nogle billeder af de tre forsøg og der vil løbende komme opdateringer her på bloggen.


Yin yang bønne - 1 billede







Dette er et billede af ærten, man kan se der er kommet hul på.






Yin yang bønne - begyndt at spire



1 billede af Kidney bønne
2 billede af Kidney bønne der er begyndt at spire




tirsdag den 5. juni 2018

Første indlæg

Vi har i går  mandag d. 04/06 2018 haft opstart på vores valgfag der hedder Natur og udeliv. Det blev bl.a. til en masse forskelligt mad over bål, heriblandt upside down kage, skvalderkålsfrikadeller, hyldeblomst pandekager. Vi gjorde brug af forskellige teknikker mm. Derudover lavede vi noget grønt sløjd, hvor der var mulighed for at snitte armbånd af frisk birketræ, lave smøreknive og meget andet.